U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Vraag:

De automaat of stop schakelt geregeld af, waar ligt dit aan?

Antwoord:

De installatieautomaat of smeltpatroon is aangesproken, dit kan komen door overbelasting of kortsluiting in het circuit.

Controleer of er niet teveel verbruikers op de groep zijn aangesloten, dit gebeurt vaak in de keukengroepen en haal alle apparaten uit het stopcontact van desbetreffende groep en controleer of de apparaten geen gebreken vertonen.

In geval van herhaaldelijk afschakelen van automaten is het beter om even contact op te nemen met ons of installateur uit uw regio.

 

Meer informatie over dit type automaat vind u hier,

Installatieautomaat

Meer informatie over een smeltpatroon vind u hier,

Smeltveiligheid

 

 

 

Vraag:

De aardlekschakelaar spreekt af en toe aan, waar ligt dit aan?

Antwoord:

De Aardlekschakelaar of alamat (aardlekautomaat) beveiligt mens en dier tegen elektrocutie, bij een lekstroom hoger dan 30 mA schakelt hij het circuit af. Buitenverlichting is vaak de boosdoener, het vocht in de behuizing kan voor een lekstroom zorgen.

De alamat is een aardlekschakelaar en installatieautomaat in één dus zullen er geen meerdere groepen afgeschakeld worden.

De aardlekschakelaar mag to maximaal 4 groepen beveiligen en zal ze ondanks misschien maar één foute groep toch allemaal onderbreken. Schakel al de groepen na de aardlekschakelaar uit (naar beneden) en schakel de aardlekschakelaar terug in, nu kunt u één voor één de groepen bijnemen en zult u zien welke groep voor problemen geeft. Laat deze groep uitgeschakeld staan! 

U kunt contact opnemen met onze dienst of de lokale installateur in schakelen. 

Tip:

Heeft u wel een aardlekschakelaar?

De aardlekbeveiliging is verplicht bij alle nieuwe elektrische installaties en bij het vernieuwen van de verdeelinrichting. En dat is niet zo gek, want hij is een echte beschermer. De aardlekbeveiliging is te herkennen aan een testknop, deze dient twee keer per jaar getest te worden op zijn werking.